28 September 2011

From A to B

Ohhhhhhhhhhoiiii...someone came to the cafe just now mainly because that someone misses me. *dancing hulahup* Prior to the arrival, I received a text message informing me that someone is going to have lunch at my place. I ignored the text assuming it's another prank. Turned out, it was for real. That someone came over for lunch. And because the students started flooding at the same time, I opted to not entertain & let that someone to only cuci mata from a distance. Padan lah muka, orang busy time tu juga mau minta ditarik perhatian. Ok fine, I wasn't asked to entertain pun...aku saja buat drama sebabak sendiri. Bagi gempak cerita sikit baru comel. 

Actually niat update ni untuk hambur cerita kepintaran pelajar uni tempat cafe ni bertapak. I've 'scribbled' few paragraphs inside my head since early this morning...alas, they evaporated into the air the moment aku perasan ada orang rindu. *puke green stuffs* 

Honestly tahap kepala berasap aku to most of the students & staffs here sudah macam mau menggelegak pecah! For 6 years living as a uni student I did encountered few poor fishes who proudly addressed themselves as the educated people because they're a uni student; occasionally. But unfortunately in this uni, I met them every freaking day! Almost all of them are surprisingly DOLT!
Read: Almost!

Not to forget; bloody rude! One thing I could happily conclude; students these days are superb in acting smart! Just because they have those student tag hanging on their necks, they think they own every right to look down at people like us. Pekerja kantin yang muka sememeh baju ndak lip lap kasut bukan heels badan bau peluh bla bla bla. Hemo hemo.

Sometimes bukan jak students bertabiat gaban...staffs pun sama. Pathetically, perangai melebih dari yang berstatus pegawai. Bergaya sakan perfume harum semerbak eyeshadow warnawarni bibir merah makngah TAPI makanan harga RM3 pun dicakap mahal. Mahu makan sedap tambah itu tambah ini TAPI bila dikestau harga terus soksek mulut macam murai complain mahal.

Worker A: Alah kak...belum ada duit tukar. Nanti saya kasi bila ada. Kakak makan dulu.
Cabuk Tapi Trip Officer: Ha sepuluh sen pun tiada? Bah ndak payahlah tu, kasitau bos kau kaya dia tu sama tu duit sepuluh sen tu.

Aduh pening...kau lagi parah kot. Pakai lawa2 kalah Datin attend majlis formal tapi balance sepuluh sen pun mau kecoh satu negeri?? Setakat lah gaji sebulan kau cik Cabuk Tapi Trip Officer; baru kali satupertiga gaji bulanan aku. Opss!

p/s Bersisa pula lagi kejiwaan aku tu kan. Lucky enough my friends yang Staff Memang Officer(s) ndak berlagak ndak hengat dunia macam si Cabuk2 ni. Shayang anda-s.

By the way, thank u YOU for dropping by just now. Sorry couldn't reply ur text...I have no answer to that for now.

eryantierdabdulkarim

Categories: ,

3 hollered!:

Nurul Aima Hj Kaim said...

betul tu er..barubaru ni adik aku sm beliauku mengurus registration adiku 2nd intake bah so kena tunggu itulah ini jd kan beliauku tetidur time menunggu..siuk betul drg kasi ketawa sd lah kan drg tingu tingu adiku penuh sombong ni...eksen drg a drg natau a someday urg tidur yg d kasi ketawa tu la intvw drg kerja...oh aku pn emo emo jg sama budak kurang ajar bgni ha ha..kalu ble d rakam aku rakam letak d semua ofis d sbh jngn kasi kerja ni budak..*EMO AKU LEBIH DR KO ha ha*

in THE name OF the WHO said...

bolehkah sa ketawa terbahak2 sambil berguling2 di lantai cafe kamu
wakakaka
wakakkaka

after uni pun, klu blum tantu dpt kerja pun
sama jg tembirang
wakakakak
wakakakaka

BibiErr Karim said...

@Aima:
Sepa yg kasi ketawa? Students? Memang tu aku xheran suda. Berlagak xbertempat bah.

Sepa tgk penuh sombong? Staffs? Hmm laaagi xheran Aima. Mmg tu jak kekuatan dorang. Habis kalau dlm ofis xdpt jadi sombong sbb kerani cabuk trip officer jak kan. Nah aku pun mengemo lebih2 suda ni. LOL

@PUAN Heldah:
Sila ketawa. Minta puji berlebihan ah. Drumstick ice cream sma drumstick ayam pun xdpt beza ada hati tembirang sana. Jangan kan itu, suda terang2 hitam tu liquid tanya lagi KICAP KA APA. Lada pun sama. Pening!

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑