30 June 2011

Drama-s terbaek!

Sekarang aku gila meroyan melayan drama di bawah ni. Saw the promo di tv the other day but since aku ni ala2 buta-celik teknologi; I couldn't find the AlHijrah channel at home. Ok, boleh duku kepala sendiri. Sekian.

Thanks to a friend of mine; K'Eryn for giving me the info about the channel. Gue udah jumpa saluran itu. Tapi macam biasa, aku memang bukan seorang yang penyabar untuk tunggu satu2 episod tu habis kan. Hence I opted to just wait for few episodes to be uploaded in youtube. And only then have I started watching. Wachaaa!

Mucho gracias to fazuradarling for sharing. I am currently waiting for episodes 5 & 6 to be posted. Ugh jiwa menggaru2 menanti & terus menanti.


Kitab Cinta is aired every Wed-Fri 830pm at Channel 114.

Chop chop! Hero adalah super handsome macho tergolek dog. Assalamualaikum Hardy Hartono! *mata kelip2*

Pastu perasaan lagi macam kena buai2 bila drama di bawah ni bakal ditayangkan. Ok juga banyak cerita begini sekarang. Congratulations to Ms. Erma Fatima for such fine productions. Castings semua best. Talented. 2 thumbs up!

Little teaser for the drama Tahajud Cinta. Abang Seth a.k.a Aaron Aziz pun ada ok!!! *hati bunga2* Although he'll be one of the guest artist only...but still!!!!

Harap tiadalah pihak yang mau kasi banding cerita ni sama Nur Kasih. Each storyline ada kekuatan sendiri...bagus ambil pengajaran dari drama ni semua. Instead of berperang bertikam lidah mau compare which is the best. Buruk ehh.

Ni baru ngam...pelakon berpakaian sesuai karakter. Unlike drama meletup yang baru2 ni...ya aku chenta si Seth Tan tapi ada kureng juga cerita tu. Sebab karakter si NE tu 100% differ with her appearance in the drama. Please be clear though that I wasn't talking about character diorang luar set. Araso?

Bukan apa, si NE tu kunun kan digambar perempuan yang patuh perintah Dia...tup2 most scenes dalam drama tu dia pakai skirt. Nasib la si Seth tu ndak persoal itu ini bila si NE balik2 bambu dia pasal hukum. Ahaks pintar juga penulis skrip itu.

Psst ini personal view aku jak so kalau ndak berkenan sila tekan butang X belah kanan paling atas tu ya.

x0x0
hugs*kisses

Categories: ,

2 hollered!:

isabelle said...

ish..mengapakah lagho sgt kau ni bie?
*kunun baik*

BibiEr Karim said...

Hahahaha sungguh! Ini best!

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑