6 June 2011

Alergic Wook!

Ohoiii muka aku berbintat merah kesan alergik ndak berapa mau kronik. Oh yeah, sila tahu penyakit kegatalan aku sudah bertandang kembali. Lagi haru ni kali serangan continue to the face area. Uhuk rasa mau nangis darah kot.

Started from the neck..both sides mind u. Then the reddish spots continue to spread around my chest...thigh...and finally the face. Wah sila tahu juga, aku dalam fasa tension tahap mau bang head on the wall. Like; seriously? The face? As if tiada area lain kau boleh invade? Hancur punah harapan untuk ada muka less spots. Budget muka kau mulus macam telur rebus Bie? *LMAO*

Right side.

Worst is the left side. *meraung*

Considering that I'm off to Kolumpur this Weds for my 1 week holiday vex me even more. Geli aku mau meninguk muka sendiri. Sudah lah berbintik2...terus bercalar balar lagi hasil dari kerja garu-menggaru. Nama pun alergik kan...harus aku ndak tahan rasa mau menggaru tu. Sudah serupa cakaran kucing. Gue lagi tensi.

It dizzied me more when I struggle to find the right solution for this problem. Jab wouldn't make any difference. Because the system has became immune with injection by now. Serve me right...makan ndak pernah berpantang. Semua pun ditelan. Egg, meat, nuts...!! Thus please stop the gripe about whatever related to itchiness/irritation, Bie. Sendiri cari penyakit sila search the cure urself.

ugh muka ndak vogue untuk bercuti sangat buat emosi terganggu. Lagi emosi bila ingat petang ni date with Seth Tan. Apa la komen dia tu tinguk muka aku macam papan conteng budak tadika.

p/s: Ignore the double chin moi. Illusion semata. Sekian.

x0x0
hugs*kisses

6 hollered!:

isabelle said...

kalo seth dah inda chenta sama kao bie, kao beralih la kpd justin bieber.

BibiEr Karim said...

Wah Justin pun xnak kot kat aku. Dia tu lg muka mulus halus tulus.

Malicious Mind said...

ko pernah try polaramine ka? pill tu? ubat allergic yg aku rasa berkesan..

BibiEr Karim said...

Xpernah. Ok ok nnt aku try cari sna pharmacy. Thanks Dana. Merana suda ni aku menggaru, serupa munyit suda.

Malicious Mind said...

Polaramine, zyrtex or loratadine. Tiga2 tu ubat utk allergy

BibiEr Karim said...

TQVM Dana. Petang ni aku p cari. Hihi bidak eh muka bintik2 berholiday. Hahaha xda kaitan pun.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑