9 February 2011

ROTF!

*rolling on the floor*

Everyday before leaving home aku harus pakai foundation, bedak & celak. It's the only make-up that works on me for the time being. I don't do eyeshadow-ing because I seriously look like a walking zombie when I apply them on. The only fabulous thing that I think do magic to me is the liquid eyeliner. Also the mascara sometimes. Aku hanya buat yang basic mainly to avoid looking wan & prevent the rampant growth of pimples. Paling allergic sama benda berbentuk dot or spot on the face.

Ok, asas kau ketawa guling2 ketawa apa?

Alkisah, yesterday adalah hari TERlupakan make-up case nan ado isi dia dalam perut si Fuchy. Literally by mentioning lupa...sure tau lah kan muka aku bogel suci dari neither foundation nor bedak. Korek dressing table si ibu, aku jumpa sebatang maskara. Jadinya bersiap lah aku ala kadar. Lucky lip balm sentiasa dalam poket beg, so yeah lips ada warna sikit.

Off I to work without anything on my face yang boleh tepis sinaran UV or the heat at the cafe. Sila tahu, heat boleh buat muka berminyak. My skin is extra sensitive; heat could make the skin to become uneven. Berbelak. Upon reaching cafe, most of my pekerja said something that tickle my rib. And later found it rather amusing sebab tiba2 hormon perasan seep in the sistem. Mau tulis lebih2 karang takut yang baca ni muntah darah. Padahal memang pun mahu dicanang. Sudahlah Bie...orang boleh bau niat kau tu dari seribu batu lagi.

Alright, spill the 'bin' already. *cough cough vomit blood* They said I looked different. As in radiant, glow, shine, bright bla bla. Eleh saja tu mau bodek minta naik gaji. Duh, macam aku ndak tau. Tapi cop, harus terbang melayang & menari tango sebab terharu dipuji awal pagi. Ngeh. Pastu Mr JP lagi bingai. He texted & said.

"Oo pandai pakai bedak sudah sekarang. Hihi."

Apa kes?????????? Like, seriously. Aku pakai muka asli, kau boleh cakap aku pakai bedak segala. Bila aku berdandan *ayat geli*, no one notice? Nampak sangat tipukah kalau aku applied the make-up on? Nangis darah kalau itulah fakta. Sila cari ayat menggoda yang lain sebab this one buat aku rasa mau pingsan. Janganlah fail sangat bab seducing sayang oii.

Anyway, today I woke up rather late than usual. Apart from being Bungsu's designated PA at the workplace...I am also mother's PA. As well as mother's eldest sister's PA. I will be heading to the JPJ building which is only a spit distance from my home; to settle Aunty's car road tax & insurance. Oh yeah, akulah si Tukang Segala. From settling bills to ordering/buying things to entertaining to their complaints/whines/gripes. I am one super great daughter/niece, NO? After JPJ, veggie market is next. Perlu beli sayur bukan daun for a week stock. Mother & I will be leaving town this Fri. And will only be back next Sat. Segala keperluan kedai perlu dihandle before the holiday as to avoid orang yang menjaga a.k.a the lil bro; pening.

Before masuk cafe, perlu pigi bank bayar bil letrik. Hmm, not ours but Aunty's. Ahaks. Since I haven't settle my 'case' with Cimb*, haruslah redha ndak dapat guna their online service(s). Ni lah padah bertukar2 phone number. Kan susah mau minta TAC untuk any tujuan payment. Uhuks.

Masa sudah time. I gotta go now...oh crap, I haven't get myself ready yet! Gue masih berbaju tidur & bertuala?? Darn it Bie!

x0x0
hugs*kisses

7 hollered!:

in THE name OF the WHO said...

GLOWING!!!!!!

YESSHHH!!!

sa nampak ko pigang2 hanpon time driving..
mo kana katuk kapala ka!!!!

MinumMiloAndaJadiSihatDanKuat said...

minta pujiiiii. sekian.

isabelle said...

mrJP tu saja je. kalo dia kawin dgn kau nnt, bie.. dia bajet xyah belikan mekap la tu. ngelat betul.

btw, am excited to meet u in person, to learn the tips of the glowing face.hihi

Ernie Khairina said...

ai compliment baitu..bestnya ko, kalau sa tidak bedak atau pelembab habis lahh..macam terbakar kering jadinya

mana si Fuchy

BibiEr Karim said...

@Grunge: Blum bole kalah glowing ko la yg mmg sah this Sept. Amin. Hihihi sy brabis igt ko xnotice tuuuuu. Sbb ko xda msg nor kol mo sound sy. Kakakakak.

@Mel: Wakakakak bila lg mo minta kena puji. Inilah time diaaaa.

@Belle: Erk kahwin ke? Mmg serius nak lari klu dia da terfikir bab kahwin beb. Ok fine, rupanya komitmen fobia. Lalala.

@Ernie: *hugs* Ko senantiasa bersinar sbb tu aura PINK melekat suda dlm darah.

Ernie Khairina said...

melekat dalam darah? haha..ko ni lucu bah.

kasi banyak gambar bah..sa mo tinguk2 KK

BibiEr Karim said...

@Belle: Lpa reply komen last. Ye ye aku pun excited nak jmpa ko. Gebang skit pasal env ye.

@Ernie: Hihihi btl bah. It's in ur blood dear. Bah nnt sy kuar snap2 gmbr KK ah. It's been a while sy p outing ni sbb hujan ja sni. And kunun tripping busy di cafe. Ahaks. Miss u!!!

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑