18 January 2011

Geletis Mode is now ON

Sebab aku dalam fasa gatal ndak hengat...sebab aku rasa perasaan ingin jadi perasan adalah tinggi...sebab aku ingat tontonan secara curi & di sebalik tiang semakin menjadi2 lately...

Hence I decided to not go back to sleep after SuPra. So I'll get to go to work early!! Insya Allah, akan dilakukan on daily basis walau menses sedang berlangsung. Bagus juga kan, rezeki akan lebih murah. Amin. Padahal niat dari awal memang sudah sah terpesong.

Lately perasaan jiwa raga memang jadi taman penuh berbunga. Sunflower warna kuning emas, chop. Walau busy & seberpeluh & sepenat mana...hati tetap kembang mekar. Wah tu dia gatal tiada sempadan. Unlimited. Borderless. Huh?? Oh please be kind with me. It's been soooo long since I last had this feeling. Berombak kencang dada gue. Control ayu walau sedar diri ndak pernah ayu. Ngeh~~

Rasa macam baru belajar jak. Walhal sudah experience berkali2. Sila abaikan kata ulangan itu. Sekadar penghias ayat cuma. Yuck. Whatever it is, I kind of enjoyed what I have in the heart at the moment. Together with the things occurred. Syukran ya Allah. Never had I expected I am still opportune to perceive such bliss. Dia Maha Kaya.

Penontonan di sebalik tiang...kepuraan keluar untuk berasap walhal tujuan adalah mencuci mata...kepuraan untuk singgah walau hanya membeli sebotol air...kepuraan untuk pilih tempat yang directly facing the office just to let me know that he's arrived. Oh yeah they sounded so high school yet I chose to just savor the feeling. Dari main ignore perasaan, lagi baik nikmati selagi ada.

Cafe adalah sedikit berhamburan for the time being. We can't longer predict the peak time. But for now, Mon & Tues are officially hari patah pinggang. Gila kerja keras membanting tulang memerah keringat. Choii ayat minta ditimbus dalam lubang. And macam biasa, kalau sudah mula perasan busy...meal time aku macam chipsmore. On off sesuka jiwa. I really hope si gastrik will understand my situation. It's not that I purposely skip my meal...cuma kalau sudah macam tu, aku boleh jadi lupa bab makan. Poyo itu harus. Ohooo cara diet yang sangat efisien because so far I've lost 5kgs since the cafe reopen.

Can't wait for next month though. Orang bilang bulan cinta. Yeah right. Because V-Day falls in Feb, hence it is named as the month of L.O.V.E. Erk, why does the heart has to beat fast everytime I said the L word? Memang kegatalan tahap ndak terbendung. Perlu cari cara untuk wipe off semua. ugh

x0x0
hugs*kisses

2 hollered!:

isabelle said...

dont wipe la that geletis-ness.
enjoy it while it's still on. haha

BibiEr Karim said...

Memang nak enjoy pun. Saje gatai ckp nak wipe off. Padahaaaallll.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑