4 November 2010

I want it oh so badly!

Awal pagi sudah ada cat fight with mother deary. Bila ingat2 balik...macam mau ketawa cirit2 pula. Lucu eh. Chop! Aku malas cerita sebab penat sudah mulut membebel update si Laura tadi.

After breakfast straight I headed to Kurnia* Insurance. Alkisah aku kan dalam proses mengurus renewal application pasport pekerja2 di cafe. One of the requirements needed by the Immigration is for them to be insure & guarantee by the company.

Done with the insurance thingy, went to the Inland Revenue building. Kunun insurance tu perlu setem hasil. Mau dikasi jadi cerita, tengah aku duduk tunggu dipanggil nombor oleh suara kakak di speaker...mata pun tertangkap orang boleh tahan handsome di kaunter bayaran. Uhuk, control ayu aku terus. Walau hakikat ayu tu ndak da dalam kamus. Maka terdengarlah nombor aku di udara...sekali dalam kontrol ayu, aku bangun & tiba2 ada bunyi krit! Aku macam ditarik ke belakang. Inertia Law. Tali nan comel serupa rantai beg aku tersangkut di kerusi. Ok untuk cover malu aku buat2 macam marah sama kerusi tu...like; what the heck kan? Alah tu jak cara paling mantap aku dapat came out with at that moment.

Menuju ke kaunter dengan langkah longlai gemalai...disetem duty...pastu kena proceed untuk bayar. Ha di kaunter mamat boleh tahan handsome. Tapi niat mau control ayu sampai hidung kuyak bontot kembang ndak kesampaian...on the way to the counter, I slipped. Sikit lagi aku tersadung jatuh melepuk macam nangka busuk. 2 kali malu di situ jadi aku pun paksarela batalkan aktiviti mengawal keayuan. Lucky enough aku ndak terjatuh & terhantuk kaunter nan tinggi tu kan? Ntah apa senteng otak mau meng-control di situ. Macam betul ayu. Macam betul ditinguk. Macam kunun lelaki tu notice my presence. Confident kau lelaki tu single. Adui lah perangai...memang 'perah santan'.

Aku habis urusan around 11-ish. Called Laura mau bawa lunch but no answer. Thought she was in meeting but she called me an hour later. "Girly, baru hantar fon saya Pisang comel". No wonder neither my text nor phone call kena reply. Kureng ashem.

Went to Kg. Likas to meet the talented oh so petite yet gorgeous new tailor of mine. Wah trip macam orang kaya raya bertailor segala kau sekarang ah Bie. Aku is suka Miss Azean of A Zie Clothier. Sweet & lembut giler. She indeed look completely different in person. First of all, memang ndak ku sangka dia sekecil itu. Ehem, sama size pula bah sama si Leny. Si tukang rekomen untuk aku hantar jahit baju di sana. I've been admiring her work ever since I laid my eyes on the caftan dress Leny wore to some event. Sorry pok mencuri aku gambar mu...tapi aku cropped demi menjaga tatasusila. Ngeh~~

Punya berabis mata aku bernanah meninguk...cantik indah ok. Sila tahu ini bukan sesi sapu bontot untuk dapat discount dari si Azean ya.

The said dress. Ignore the blur pic but PLEASE focus on the dress. Fine, lain orang lain taste. Kau sure cakap "Ala, biasa jak pun"...tapi aku tetap suka. Pedulik.

Design that I want for my dress.

Kain aku hantar sama si tailor cilik tu is for the dress I'm gonna wear to Dot's wedding. Lupakah anda hakikat yang aku adalah 1 of the pengepit nyepit pengapit sahabat rapat gue itu. Buat ala kadar jak sebab ndak mau overshadow the bride. Ada aku kena duku sawan bab* minah tu karang.

Ohoo Denzel Washington akan cuci bersih mata gue later tonight. Gonna watch this movie with mother. It's been a while since we last invaded the cinema. I've been waiting to watch this movie...finally tonight terlaksana. Insya Allah. And it's a midnight show...therefore I am so gonna drag mother if she refused to tag along. Anak bertuah kan.

x0x0
hugs*kisses

5 hollered!:

Malicious Mind said...

yang pasal kes ko di immigration, aku gelak seboleh bolehnya. hahahha. memang lawak. kekeke

Ernie Khairina said...

astaga nangis sa tgk tuh 2nd pic

BibiEr Karim said...

@Dana: Bukan di immigration tu, sna income tax building. Haha perasantan kan suda. Kin ketawa diri sndr.

@Ernie: Cntk kan? Tula sy nangis jg tgk.

lola said...

the red dress is pretty but y the tits too sharp?

BibiEr Karim said...

@Lora: Tertarik kali bah tu. Hahaha effect silap.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑