23 October 2010

Kisah Yang Disalin

Woooot aku suka latest entry si Kiko, adik busuk si Kizzy. Sila baca. Wah gitu memaksa kunun. Bukan part kutuk mengutuk, bukan part update blog, bukan part cakap siang cakap malam...tapi part ikut2an itu. Jadi kucing salinan a.k.a copy cat.

Hmm memang susah hidup jadi 'Kucing Salinan' ni. I would say, yang Disalin lah paling merana rasa bersalah etc etc dalam kes macam ni. Or in other word; the victim. Si Penyalin hidup senang lenang like nothing happened. Bukan big deal pun sebenarnya kes salin menyalin ni, but it kinda gets in my nerve sometimes. Correction; most of the time actually.

Macam tiada identiti diri. Semua pun mau disalin. Orang buat itu...dia pun buat itu. Orang buat ini...dia pun buat ini. Kalau sekali sekala itu maybe boleh dikategori kebetulan. Tapi kalau tiap kali memang ada pertembungan, kebersamaan? Orang keliling pun boleh bercakap & brought up the similarities...itu harus kes parah. Paling haru bila yang Disalin pula yang berusaha buat something supaya tidak jadi ikutan si Penyalin. Jangan salahkan yang Disalin tu sebab tripping glamour famous etc etc. Kalau sudah ketara si Penyalin menjadikan yang Disalin itu sumber inspirasi...apakan daya lagi untuk dielak. Wah ayat mahu makan penampar.

Mahu bangga nanti jadi riak...mahu suka tapi sukar sebab hati memang dislike benda sebegitu. sigh sigh sigh mengeluh lagi kau sana. Idea itu gampang dijadikan pencetus tapi kalau sudah disalin bulat2...itu penyakit kronik perlu pemerhatian lengkap, perubatan canggih.

Yang Disalin kenalah terima keadaan seadanya. Nanti dicakap perasan disalin. Nikmati sajalah suasana jadi sumber inspirasi. Bila lagi kan.

x0x0
hugs*kisses

2 hollered!:

-Kyeko- said...

HOHOHO! ada banyak kali sudah aku jumpa 2 penyalin2 ini. sadis tersangat sadis kak err. sa rasa dia mau 'makan penampar' kali...HAHAHAHAHA! AYAT kak err sgt pedas lebih lebih lagi kena makan penampar! wakakakakakka

BibiEr Karim said...

Kaka pernah jadi si Kucing Salinan tapi halfway akun kalah sbb rasa diri sgt bidak hancur.

Manada pedas tu. Yg perasan disalahkan jak kali rasa pedas.

Sedap bah makan penampar sekali sekala. Sandii ehh hidup mengikut terus.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑