25 August 2010

Of Aniki & non-fasting moi

Aku adalah dengan rasmi jatuh chenta ndak hengat dunia sama si kechil bernama Izz Mohamad Aniki bin Mohd Shahrizal. Couldn't he be any cuter?

That tiny gigit-able little creature tears my heart apart. I am truly deeply in love with him. Everything about him makes me go ga-ga. Ha amik kau kalau aku sudah start exaggerate cerita.

The parents doesn't allow anyone to upload Aniki's pic yet so I have to crop the pic taken by his Ammi tu panggilan Aniki untuk sang ibunda nya. That's the only part of Aniki that friends could see. Kejam kan sahabat gue bernama Ijal Sabah itu. Prior updating this blog, I've been warned by the mommy & reminded by the daddy that is not to publish any pic of Aniki on the web.

Aku yang menurut perintah lah kan. Harus hormat arahan request sang sahabat gitu.



Thanks to Mr. R yang hangat2 tahik ayam kunun mau pigi together-gether. Ended up...menanti dia dekat 1 hour di rumah sang IjaLyn. Didn't join them for the GCB supper session @Api2 though. I was super sleepy I don't think I could keep my eyes open any longer. Because I have the tendency to fall asleep even when I'm driving hence I had to hinder myself from joining them. Sia2 nanti jadi benda lain karang. Kalau aku sorang susah ndak pa, buatnya orang lain involve sama. Lagi haru hijau hidup terus.
blogger-emoticon.blogspot.com
Remember the mood swing thingy in my previous entry? Also the pimples attack? Well...as I said many times before, they ain't coming encroaching upon my life for nothing. They always come over 1 very important mission; without failed. To indicate the arrival of menses. Yes, u read it right peeps. I'm not fasting today due to the visit in which I assume will last for 7 days the most.

Pesta qada' puasa lah aku Syawal nanti. Sah2 rasa ndak meriah raya. How could I claim the victory is mine kalau di tengah jalan aku sudah wave surrendered flag. So literally, I lose the battle. Manisnya rahmat Syawal supposedly savored by those who fast; with the intention to seek for His redha...bukan puasa sebab memang itu yang diajar since kecil. Alkisah zaman sekarang, puasa nan ado tapi raya mau meletup meriah warna warni.

*sambil tinguk tatap diri sendiri depan cermin*

cik Err, puasa kau sempurna kah? Lengan baju kau tu bila mau dikasi panjang cover yang wajib ditutup? Sia2 puasa; penat tahan lapar haus segala tapi aurat kau tu tetap jadi tatapan umum. Di sana nanti, duluan tu jadi makanan api.

Sementara kesedaran & hidayah itu ada, sila preserve semuanya.

Kau; bukan golongan alim yang dapat hidayah secara langsung...kau; orang yang perlu mencari hidayah itu untuk menjadi lebih baik. Sila sedar diri dengan cepat ya...
*sesi main kasar dengan diri sendiri*

2 hollered!:

ladyang said...

alaaaaaa....kenapa tak bole letak gambar nya dong....nak tgk nih...

BibiEr Karim said...

Jeng jeng jeng...alkisah mak bapa c Aniki ni kedekut. Sabau ye.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑