19 August 2010

Oh yeah...


Filled my Wednesday evening with Grunge & Rio. We watched The Expendables; as planned. From my point of view, TE is just so-so. I enjoyed watching the actions...the explosions...the fights...but that's all about it. Come to question about the motif; I can't really voice my point out. Because for me, it's simply motiveless. As per Rio told us last night...it's a classic action movie. So much of being classic, huh. Obviously, TE focus more on the actions rather than the storyline itself.


Nevermind though because the main reason I wanna watch this flick is because of him; My Mr. Transporter. With his British accent *which he tried to hide in this movie* & sexy serious expression...how could I resist to not watch him on the big white screen? Jiwa aku cair jadi pink ok.

Please ignore the sayur pahit us. Rio was trying his best to not be seen in the last pic. Malu taik kucing kunun...padahal. Ntah apa jak kebongosan merasuk kami bah. Act ur age please ladies. Bah memang sudah underage, apa mau buat kan.

Anyways, congrats to my best guy friend Mr. Ijal & the wife Ms. Lyn on their new born baby boy early this morning. Our close friends called the little boy; dattebayo aniki. Duh, ndak ku tahu maknanya tu. Aku ni mengikut panggil jak. I'm more to Korean than Japanese, remember? Was planning to visit the new brand parents after work. But had to cancelled because I reached home nearly 830pm. Gedebak gedebuk...mau jam 9 baru aku depart dari rumah. So inappropriate to visit the baby di tengah malam...mesti the parents pun mau rest awal.

Note to NORMAN: Sila paham kesulitan gue...hihihi masih kau dibanned ah.

Therefore, this Sunday will be the day I'm gonna meet my latest nephew; Aniki. Since the parents haven't named him yet, I'll go with Aniki then. If I'm not mistaken, aniki stands for big bro. Takuya Kimura played Halusatonaka role in Pride...he was called Aniki by 1 of his teammate who sees Halu as his idol. Hence I infer the meaning myself...based on the movie itself. Jadi Japanese mobile dictionary gitu.

No picture of Aniki as yet because the parents restrict any publishing of his pic. Not even MMS. Punya main minta puji! And they said if I wanted to see his face then I have to go meet Aniki in person...it's all or nothing. ugh ugh

And ooh congrats to my beloved friend Mommy Leny on her new born baby girl as well. Baby Zara Nur Aludra Titingan binti Abu Zarin was born on the 1st of August. Baik kan aunty nya, sekarang baru sibuk mau wish. She's 18days old already cik Err. Erm what took u so long to convey ur wish? Sorry ampun ya Mommy Leny. Insya Allah aku datang gigit peluk cium Zara nanti ah. Hadiah nya masih cute bersimpan di seat belakang kereta...ntah bila sampai sama tuan puteri cilik tu.

Does it not clear to u by now...cik Err definitely is love being a procrastinator. That's the first best thing she could do; ever.

Wahai la Zara...I'm sure u smell real good. Tunggu aunty gigit kau ya. Nama mu jak sudah bikin aunty lapar.

Anugerah terindah dari Nya...amanah yang perlu dijaga. Kelak di akhirat akan ditanya tentang amanah itu.

7 hollered!:

ladyang said...

bb...bole tak ko ingat kan aku cmne cite lagenda budak setan..i mean novel version..dulu pernah baca tapi aku lupa sudaaaa

BibiEr Karim said...

Huah, Yang...pnjg lebar la explanation aku ni.

Dgr citer diorg ada tayang drama LBS kat tv. Yg tu ada similarity skit ngan novel tp aku xpena lak tgk.

1. Diorg tu bercinta dr sekolah. Kasyah terpikat ngan Ayu bkn sbb dia lawa tp sbb dia Ayu.

2. Ayu's ex transfer skolah semata2 nak blk ngan Ayu. Sbb dia menyesal.

3. Dkt2 SPM Ayu minta break ngn Kasyah sbb dia pilih ex tu. So Kasyah frust gile. Tp dia tabahkan hati utk SPM.

4. Kasyah further study ke US. Pastu Ayu menyesal, dia kejar Kasyah smpi situ. Diorg study sma2 kat situ. Bercinta la bagai..tetiba ex tu dtg & tipu Ayu kata her mom sakit.

5. Rupa2nya da atur kahwin diorg. Mak Ayu terima sbb dia xpernah tau pasal Kasyah.

6. Dah kahwin tu, Ayu kena seksa giler2. Kasyah abis study & blk Msia. Try nak bina diri dia blk skali. Dia masuk kerja kat tempat Katerina.

7. Ayu accident teruk & muka rosak. Dia hilang ingatan & tukar muka skali. Ayu nmpk muka Kasyah kat mag sbb Kasyah da jadi femes ngn keje dia. Xsilap dia arkitek.

8. Then Ayu tulis surat kat Kasyah sbb dia suka tgk Kasyah. Time tu la baru Kasyah tau apa jadi kat Ayu. So he tried utk menangkan hati Ayu.

9. Diorang kahwin jg akhirnya walau masa nk dkt kawin tu still ex Ayu kacau2. Dah happy2 kahwin tu...Ayu pregnant. Lagilah happy.

10. Masa nak deliver tu, Ayu da dpt blk her memories tp masa tula nyawa dia kena tarik. She passed away xsempat nk bgtau Kasyah dia da igt.

11. Pastu Kat yg nk bawa diri ke US xjd jln after dgr Ayu da xde. Dia jmpa balik Kasyah.

Pasni aku rasa dorg buat lg citer psl Kat sbb mmg ada novel psl Kat gak. Citer tu bole buat airmata non stop turun tp dlm movie aku rasa nak tergelak memanjang.

Agak2 ko da igt blk ke da pening baca cerpen aku ni. Hahaha.

ladyang said...

okkkkk.....bile ko ckp ayu accident tu aku dah ingat..sebab byk sangat buku ahadiat aku baca dulu sampai aku dah bercelaru yg mana satu..hahahaha...

tu aku ckp ng husna..ooo..cite ni yg dia accident tu ke? pastu tetiba aku ckp eh bukan..ni cite yg lain..pastu aku sendiri tak tau yg mana...hahaha...
thanks bb

ladyang said...

ouh..btw..apa nama novel cite pasal kat tu? sila ingat kan aku balik..hehehehe

BibiEr Karim said...

Ha tu dia point #7 baru dpt refresh memori ko. Hahaha. Serius dlu buku AA sgt2 femes kan. Rasa2 byk sume pn nak baca. Kekdg tercampur aduk ngn crita dia tp sbb LBS ni aku baca more than 10x, tu yg aku mmg igt.

Btw, novel Kat tu tajuk KATERINA cover pink. Atas dia silver & ada cop Guiness Record Msia. Cover dia muka pompuan, standard la. Muka kartun. Hahaha.

in THE name OF the WHO said...

bongos punya gambar..sa tunggu2 ko uplod d FB..wakakakakkaka

BibiEr Karim said...

Wakakakakak..sengaja sy upload sni biar kau cari2.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑