11 August 2010


Alangkah rugi tahap gila gaban...lepas nikmat 1st day puasa. Bendera Jeps awal2 surrender lalu gugur ke bumi. Jangan tanya apa kaitan the flag with menses because I was exposed to such statement ever since I experienced my 1st cycle.
Jadinya aku hanya membaja apa yang sudah diturunkan...

For the time being, angan2 untuk berterawih harus lipat & simpan kemas dalam almari. Insya Allah akan resume once I'm able to fast.
Lately hati ada rasa sikit berat over certain things. But I remind myself constantly...all are not more than just a mere trials from the Lord. Banyak lagi yang bakal datang, kalau yang kecil ni pun sudah rasa keparahan apalagi bila yang tahap dewa dewi tu diturunkan. I shall never imagine that life is stress-free...hurdles-free.

While the Satans is chained & put away from earth on this holy month...harus ambil kesempatan menambah pahala. Top up the good deeds to equilibrate the bad karma. Kalau mau vanish nor destroy harus lah ndak logik. Like hello; I ain't angel here. Manusia biasa jak. Dosa tu tetap akan ada...Nabi jak hambaNya yang bersih dari dosa. Ara?

Anyways, as of this very minute I officially closed my account for any shopping spree session. For Aug. I had just donate settled my debts with the tukang jual online. 3 dresses; in which 1 of them has been collected at the post office this morning...and a black handbag; in which will arrive in 2 weeks time. Kira aku ada new dresses & a handbag for raya. Next month akan hunt for new pumps. Sila tahu, aku sedang hangat bercinta dengan super cute pumps these days.

Ilmu pengetahuan adalah makanan ubat yang paling lazat, cinta adalah ubat yang paling mujarab, sedangkan pakaian yang menutup aurat adalah pembalut yang paling indah.

2 hollered!:

CrazieSexaCool said...

cesss.. bru ja sa mo suru ko pg flea mkt dis weekend.. haishh.. haa... 3 jak dress?? bag 1 ja?? biar butul.. tia cukup tuu!! hahahahahahaha

nywz, i love pumps!!!

BibiEr Karim said...

OMG...ada flea market lg? OH NO! Jgn bah ko saiko2 sy sna. Ada suda sy nmpk hbag sna TRS ah. Next month after raya bru bole beli tu. Ckup tu 3 coz blum lg sy beli baju kurung. Pingsan!

Pumps siok kan. Ondos klu sy pakai ni.

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑