28 May 2010



Sedang menanti cucian siap. Madam besar suruh bereskan semua kerja rumah as we'll be away for few days. Alkisah; kami kan bercuti Kaamatan. Nilah specialty tinggal di Sabah. Ahaks.

Balik dari kenduri tahlil tadi...laju jak aku bereskan senarai kerja2 yang perlu disettlekan. Mother managed to get all tasks assigned printed in my mind. Sebab berapa kali ulang ntah masa dalam kereta tadi. "Sampai ni, Bibie vac rumah kan?" *psiko juga c madam ni...instead of ayat command, she used ala soalan gitu* then not long after "Ooo mama tau suda apa mau buat sampai nanti. Kemas tu fridge. Jadi kita sama2 ada kerja". Ya ibunda terchenta, anak mu menjunjung perintah. Faham seribu kali faham. MY respond? Smirk jak lah...malas sudah poyo2 menjawab.

First aku buat, vac the house. Then mopped the floor. Sambil tu, dirty laundry was already in the machine. Kira superwoman juga aku. Last aku buat, lipat kain baju. And finalized things to bring tomorrow. Wah ayat siap finalized tu yang buat aku mau muntah hijau pekat. Kepoyoan harus.

Jap jap...TIPU. Last aku buat sebenarnya menjemur kain baju yang sudah dicuci. But in between mopping just now, sempat aku reply comments & update status di mukabuku. Tu pun sebab c madam mandi & solat. Hahaha mau bulat buntang mata dia tu kalau nampak aku bertenggek depan c Asus.

By the way I've got something to share. Lately, my heart beats a bit weird. Macam lari tune. The beat kejap kencang...kejap slow. Palpitation; that is. Aku kerisauan. Sebab early this year, the same thing happened. And a week later, aunty Ana passed away. Same goes before my trip to Kolumpur. I've been saying in my entries where I go gaga & agitated over the trip...masa tu the beat memang sudah lari sana sini. Time tulah kapal yang aku naik berlegar2 di awan biru for nearly 2 hours before it went back to KK. A week later, nenek Papar passed away.

Ok giler saiko lah kau cik Err. Like; giler gilak. Apa kau ingat kau ada hidden so called talent untuk predict someone's death. That wasn't my intention, really. What I am trying to say here is, since hati aku didn't dance the usual rhythm for the past few days I fear that something not so good will happened. It's not that I long for bad things to happened...but there's nothing wrong to take precaution & jadikan benda tu as reminder, right.

Therefore, esok hari akan berceramah lebih kurang. Mau remind the drivers to be extra careful. Its raining season here, the road must be slippery jadinya harus avoid reckless driving. 3 kenderaan jak bisuk...the van, the dmax & the citra. The cousin a.k.a budak2 will be riding on the van. Yes, in the family aku tergolong dalam kategori budak. Although I am the eldest among the cousins. Still, among aunties & uncles aku masih budak. Ngeh~~

Insya Allah it's gonna be a safe holiday trip for all of us. Kalau pun jadi apa2 along the road or during the holiday...itu semua sudah ketentuan Dia. Whatever it is, aku TETAP doa semua akan selamat. This tongol beat of my heart is nothing actually...aku jak tu kerisauan lebih.

Biasalah, I could be such a sayur pahit some time. Semua orang pun...jadi jangan cuba mau cakap "ndak lah, aku cool". LOL pathetic banget mengajak orang jadi sayur pahit juga.

Oppsss terlebih masa. Aku perlu packing. Matai lah ni lambat tidur...lambat bangun. Pengsan lah dengar lagu dangdut ceramah ni.

0 hollered!:

Copyright © My Life, My Thoughts, My Dreams | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | BTheme.net      Up ↑